Tre tips til bedre styrketræning

Måske får du dit daglige motionsboost ved at lege med din hund i haven, eller også har du flere gange forsøgt dig med at få startet i et træningscenter, hvor det dog så alligevel ikke er gået efter planen. Det er en oplevelse, som mange kan nikke genkendende til, og det viser sig faktisk, at de fleste begå de samme fejl, når de beslutter sig for, at det er nu, at formen skal oppes, og musklerne tones.

Læs med her, hvor vi vil fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på inden og under træningen. På den måde er der langt større sandsynlighed for, at du får en succesoplevelse, der vil få dig til at blive ved med at træne.

Du skal være vedholdende

Du skal være vedholdende. Men hvad betyder det? Det betyder, at du skal blive ved med at dukke op til træning. Også selvom du langt hellere vil hjem. Du kender sikkert godt det der med, at undskyldningerne står i kø. Og der er næsten ikke den overspringshandling, som du ikke kan komme i tanke om for at slippe for at gå ind i dit fitnesscenter, skifte sko og tøj og få bevæget dig. Så nu er spørgsmålet bare, hvordan du får bevæget dig ud over undskyldningerne.

For det første er det en god idé at få en træningsmakker. Så skal du nemlig ikke kun dukke op for din egen skyld, men du er forpligtet i forhold til et andet menneske. Det er en strategi, som virker for mange mennesker. For det andet handler det om, at du gør træningen til en vane. Det tager lang tid at danne en ny vane, men det bedste du gøre er at blive ved og ved og ved. Og så lige pludselig vil du mærke, at det ikke længere er forbundet med de store vanskeligheder at træne regelmæssigt.

Du skal spise ordentligt

Det kræver meget mad at får store muskler. Og såfremt dit formål med træningen er, at du gerne vil tabe dig nogle kilo, handler det stadig om, at du skal sørge for at spise sundt og varieret. Hvis vi tager udgangspunkt i, at du nærer ønske om at få større muskler, skal du vide, at det er en proces, som kræver særdeles meget energi. Derfor nytter det ikke noget, at du spiser som en fugl, hvis du gerne vil ligne en okse. Du skal faktisk spise en smule mere, end du er vant til. Dog uden at spise så meget at de ekstra kalorier fortrinsvis sætter sig som fedt.

Derfor er det en god idé, at du holder øje med, hvad du spiser. Prøv i en periode at tælle dine kalorier. På nettet kan du finde forskellige beregnere, der, ved hjælp af din alder, højde og vægt, kan fortælle dig sådan nogenlunde, hvor mange kalorier du bør indtage på daglig basis. Og ofte vil du opdage, at du slet ikke spiser nok. Det er selvsagt en dum idé, hvis du gerne vil have store arme og ben. Derfor er det meget vigtigt, at du gør dig tanker om dit indtag af mad og justerer det, hvis det slet ikke passer til dine mål.

Du skal træne smart!

Du får mest ud af styrketræning, hvis du laver de øvelser, som involverer flere muskelgrupper ad gangen. Det betyder, at du skal passe på med de såkaldte isolationsøvelser, som primært laves i maskiner. Her kan det meget bedre betale sig, at du får en grundig instruktion i øvelser som squat, bænkpres, row-varianter og militærpres. Du vil i sidste ende få meget mere ud af disse øvelser, og til slut kan du supplere med isolationsøvelserne for at tvinge de sidste kræfter ud af en given muskelgruppe.

At træne smart handler også om at sætte træningen i system. På nettet kan du finde mange forskellige træningsprogrammer. Men pas på med at gå i gang med de meget specialiserede programmer, der er beregnet til professionelle bodybuildere. Det er din krop slet ikke gearet til, og du skal også huske på, at en bodybuilders kemi en gang imellem er skruet helt anderledes sammen end din. Træn regelmæssigt, spis ordentligt, og benyt dig af basisøvelser. Så er du godt på vej.