6 gode kropvægtsøvelser

Kender du det, at du kommer ned i træningscenteret, får klædt om og varmet op, så du er klar til at få trænet hele kroppen godt igennem, men at der er optaget på samtlige squat-racks og bænke? Det kan også være, at du bare ikke lige har pengene i budgettet til abonnementet i træningscenteret, men stadig har masser af energi og lyst til at træne – hvad gør du så?

Jeg vil her komme ind på 6 gode øvelser, hvor du kun bruger din kropvægt og samtidig kommer hele kroppen rundt, uden at du skal stå i kø, bruge alverdens udstyr eller én eneste krone.

 

Armbøjninger
Den første øvelse er en sand klassiker, nemlig armbøjninger. Armbøjninger kan være med til at give dig volumen i både bryst, skuldrer og triceps, og hvem vil ikke have det?

 

Pull Up
Som øvelse nummer to har vi pull ups. Pull ups er endnu en af de klassiske kropsvægtsøvelser, hvilket der er en god grund til, da den rammer stort set samtlige muskler i kroppen. Øvelsen er specielt undervurderet, hvis vi snakker arme og mave, så hvis du gerne vil have større arme og mere markeret mave, så skal denne øvelses med i dit repertoire.

 

Planken
Den tredje øvelse er planken. En øvelse som udover at ramme mavemusklerne, udfordrer din skulder-stabilitet og udholdenhed i din nedre ryg, skuldrer, nakke og ben. Er du på jagt efter six-packen og klar på at høste lidt ekstra fordele samtidig, så er planken vejen frem.

 

Burpee
Den fjerde øvelse jeg har til jer, er den populære burpee, som tit bliver brugt på diverse træningshold og i CrossFit. Denne øvelse er en ekstremt god måde at forbrænde fedt på, og kræver både eksplosivitet og koordination.

 

Dips
Som den femte og næstsidste øvelse jeg har til jer, så har vi dips. De fleste tror kun at dips rammer tricepsen, hvilket også er den primære muskel, som bliver ramt af øvelsen, men ikke den eneste. Dips rammer nemlig også både dit bryst og skuldre, og alt afhængigt af dit mål med øvelse, så kan du selv styre hvor meget den skal ramme hvad. Vil du have dit bryst til at skyde lidt ekstra frem, så kunne dips godt blive dit nye hemmelige våben. Denne øvelse kan sagtens laves uden et dips-stativ, bare du er lidt kreativ. To stole er f.eks. en simpel løsning, som de fleste har til rådighed.

 

Bulgarian Split Squat
Som den sjette og sidste øvelse, så har vi bulgarian split squat. Denne øvelse laves i en enkeltbenet squat-bevægelse, hvor du f.eks. kan bruge en stol, bænk eller andet til, at stabilisere bevægelsen og strækket. Denne øvelse forbedrer både din styrke og bevægelighed.

Det var så seks forskellige øvelser, som du kan lave hjemme, på farten eller endda ferien, da de ikke kræver andet end din kropsvægt og eksempelvis en stol eller to. Med disse øvelser kan du ramme samtlige muskelgrupper og stimulere væksten på en daglig eller regelmæssig basis. God fornøjelse alle sammen – gi’ den gas!