Gode råd når du skal købe sportstøj

6 ting man skal kigge efter når man shopper sportstøj

Når du skal købe sportstøj kan det være en fordel at tage disse 6 ting op til overvejelser; komfort, åndbarhed, pasform, lag, teknologiske fordele og aktivitet.

Komfort

Undgå materialer som kan give irritation og gå for slidbart materiale. Kig også efter materialer som du kan bevæge dig frit i. Er du i tvivl om størrelsen så gå efter tøj med mindre procentdel spandex, da det meste sportstøj skal sidde tæt men ikke for tæt.

Åndbarhed

Hvis du kommer til at transpirere en del er det godt hvis dit inderste lag er med til at holde dig tør. Specielt syntetisk materiale er godt til dette formål, da det er med til at holde dig varm i koldere vejr og kølig i varmere vejr og tørrer hurtigt.

Pasform

Selvom det godt kan være fristende at gemme sig bag større lag af tøj når du træner, så ville det være mere effektivt hvis du går efter træningstøj med en bedre pasform. Jo bedre du har det med dig selv jo mere motiveret vil det også være for dig når du skal træne i træningscentret.

Lag

I dit træningstøj garderobe er det en god ide at have tøj til varmere og koldere vejr hvis du træner udendørs. Start med et absorberende underlag i form af en tanktop eller T-shirt som er med til at holde dig tør og varm, dernæst et beskyttende yderlag i fleece eller en windbreaker som er vand- og vindtæt.

Aktivitet

Baggy bukser er ikke optimalt til spinning samt løse toppe vil ikke dække dig helt i forskellige stillinger til yoga-timen. Tænk over den aktivitet du skal i gang med og klæd dig efter situationen. Et par capri leggins og en træningstop passer ind til de fleste aktiviteter så sørg endelig for at have mange af dem!